fbpx

Ioan Carmen Elena- Cabinet Individual Psihologie
In cautarile mele de a intelege lumea si de a o ajuta sa devina un pic mai frumoasa, am ales psihologia si o consider cea mai lina cale spre sufletul omului.

INSTAGRAM

Blog

Viata insasi este o relatie. Fiecare relatie te exprima si spune ceva despre tine, te imbogateste sau te saraceste, te apropie sau te indeparteaza de obiectivele tale, te inalta sau te coboara, atata timp cat esti doar un receptor pasiv in relatie si nu o persoana care construieste in mod constient si intelept relatiile sale interumane.

Orice relatie este ca un dans in doi. Trebuie sa aiba un ritm propriu si armonios, doi parteneri care doresc sa se sincronizeze, care accepta sa conduca si sa se lase condusi, dupa cum o cere momentul.

Ce sa faci:

–    nu te complace in relatii care iti fac rau;
–    nu astepta ca ceilalti sa iti rezolve toate problemele, in timp ce tu nu faci nimic;
–    nu iti proiecta problemele asupra celorlalti;
–    nu ii pedepsi pe unii pentru ce ti-au facut altii;
–    priveste relatia ca avand doi poli sau surse egale de energie: tu si celalalt;
–    invata sa comunici: nicio relatie de pe lumea asta nu se poate mentine proaspata si sanatoasa daca nu stii sa comunici;
–    stabileste scopuri pentru fiecare relatie in parte: de ce vrei aceasta relatie, cum trebuie sa te comporti in cadrul ei, etc;
–    intelege faptul ca de tine depinde cum te simti in cadrul oricarei relatii si asuma-ti responsabilitatea pentru rolul pe care il detii.

Se spune ca una dintre cele mai grele intrebari este “de ce a creat Dumnezeu lumea?”.Inteleptii sau cartile timpurilor au dat cateva raspunsuri si unul dintre ele, poate cel mai profund este “pentru a nu fi singur”. De aceea, daca te privesti pe tine si pe cei din jurul tau ca pe niste comori ale vietii, este imposibil sa nu incepi sa percepi relatiile la adevarata lor valoare.

Suna ACUM