fbpx

Ioan Carmen Elena- Cabinet Individual Psihologie
In cautarile mele de a intelege lumea si de a o ajuta sa devina un pic mai frumoasa, am ales psihologia si o consider cea mai lina cale spre sufletul omului.

INSTAGRAM

Psihoterapie de Familie Bucuresti

Psihoterapia familiei – consilierea de care ai nevoie pentru a rezolva conflictele in familie

Psihoterapia familiei este tipul de consiliere recomandata ameliorarii comunicarii dintre membrii familiei si, totodata, pentru rezolvarea eficienta a conflictelor. Daca simti ca in famlia ta lucrurile par sa o ia pe un fagas inadecvat, ma poti contacta pentru consiliere si terapie familala. Am pregatirea si experienta necesare pentru a putea asigura acest gen de terapie si te pot ajuta cu profesionalism.

De ce este utila psihoterapia familiei

  • Sesiunile de psihoterapia familiei sunt utile pentru a invata si dezvolta abilitatile necesare aprofundarii conexiunilor familiale si depasirii momentelor stresante. Acestea vor fi utile si dupa finalizarea terapiei si vor contribui la cresterea intelegerii in familie.
  • Terapia de familie contribuie la ameliorarea relatiilor dintre parteneri, parinti si copii sau alti membri ai familiei.
  • In cadrul sedintelor de psihoterapie se pot aborda probleme specifice, cum ar fi cele matrimoniale sau financiare, conflicte dintre parinti si copii, impactul abuzului de substante sau a unei afectiuni mintale a unuia dintre membri familiei.
  • Psihoterapia familiala este utila in orice situatie care provoaca stres, durere, furie sau conflicte si tulbura linistea membrilor. Aceasta ajuta la intelegerea mai buna a situatiilor si dezvoltarea unor abilitati menite sa contribuie la apropierea dintre persoanele din aceeasi familie.
  • In cadrul terapiei familiale se pot identifica provocarile specifice si modul in care membri familiei le gestioneaza.
  • Ajuta la descoperirea a noi modalitati de interactionare menite sa contribuie la depasirea tiparelor nesanatoase de relationare intre membrii familiei.
  • Si, deloc in ultimul rand, consilierea si terapia in familie pot fi utile pentru stabilirea obiectivelor individuale si familiale si gasirea modalitatilor necesare atingerii lor.

Ce ma recomanda ca psihoterapeut potrivit pentru familia ta

  • Am educatia, formarea profesionala si autoritatea necesare pentru a putea oferi psihoterapie familiala.
  • Am experienta mai multor ani in acest gen de terapie si a diverse situatii clinice.
  • Sunt disponibila telefonic sau pe email pentru a putea acorda suportul necesar in conditii de urgente sau crize familiale.
  • Dupa ce ne vom cunoaste, voi gasi cea mai buna schema terapeutica si voi propune un ­program de intalniri confortabil si eficient, astfel incat sa rezolvam cat mai repede problema cu care va confruntati in familie.

Cat dureaza psihoterapia familiei

Sesiunile de psihoterapie in familie dureaza maxim o ora, desfasurandu-se in general intr-un termen scurt si pe durata a 10 – 15 sedinte. Desigur, frecventa si numarul acestora sunt conditionate de situatia particulara a fiecarei familii, de necesitati si de schema de terapie pe care o vom stabili dupa ce ne vom cunoaste.

Puncte abordate in timpul sedintelor de psihoterapia familiei

In timpul sedintelor de psihoterapie familiala vom aborda diverse aspecte, printre care si:

  • Abilitatea familiei de a-si rezolva problemele si a-si exprima emotiile si gandurile intr-un mod constructiv;
  • Rolul familiei, regulile si tiparele comportamentale;
  • Identificarea problemelor care genereaza conflictul si, totodata, modalitatile prin care acestea se pot rezolva;
  • Punctele forte ale familiei cum ar fi suportul si grija acordate intre membrii familiei, dar si punctele slabe precum dificultatea de a avea incredere reciproca;
  • Depresia unuia dintre membrii familiei – pentru ca tratamentul sa aiba succes, familia trebuie sa inteleaga prin ce trece acel membru al familiei si sa stie cum il poate sprijini cat mai bine;
  • Probleme de comunicare si rupturi dureroase intre membrii familiei.

Psihoterapia familiei nu rezolva peste noapte conflictele si nici nu va face ca situatiile neplacute sa dispara, dar va pregati membri familiei pentru a face fata mai usor provocarilor. Prin cresterea abilitatilor de intelegere si depasire a neplacerilor, situatia familiala se va imbunatati, iar relatiile dintre membri acesteia se vor consolida.

Suna ACUM