fbpx

Ioan Carmen Elena- Cabinet Individual Psihologie
In cautarile mele de a intelege lumea si de a o ajuta sa devina un pic mai frumoasa, am ales psihologia si o consider cea mai lina cale spre sufletul omului.

INSTAGRAM

Blog

Poate că te-ai gândit şi tu că nu există curcubeu fără ploaie şi că din pandemia prin care am trecut au rezultat şi lucruri bune. Aceasta a fost o ocazie pentru a sta mai mult de vorbă cu noi înşine şi a conştientiza că, indiferent de religie, cultură, obiceiuri sau avere, suntem toţi la fel. Virusul, pur şi simplu nu alege, iar acest lucru, chiar dacă aparent ne-a distanţat, ne-a şi conectat, făcându-ne să înţelegem cât de mult contează să fim împreună. Am trăit o perioadă de haos care a ajutat oamenii să îşi amintească cine sunt şi să se schimbe în bine.

Suntem fiinţe care au nevoie de comunicare

Cu siguranţă că suntem fragili şi că adevărata putere constă în posibilitatea de a face parte dintr-o comunitate. Este dificil să trăim fără a relaţiona şi nu ar trebui să uităm acest lucru niciodată. Între oameni există o puternică conexiune, iar pandemia şi izolarea ne-au ajutat să înţelegem acest lucru.

Am învăţat să apreciem ceea ce aveam

COVID 19 şi pandemia au creat ocazia perfectă pentru a înţelege că aveam un stil de viaţă pe care, probabil, nu îl apreciam la adevărata valoare. Poate că ţi-au lipsit întâlnirile cu prietenii, ai fost copleşit de grija faţă de cei dragi aflaţi la distanţă, lipsa momentelor petrecute în aer liber, cafeaua băută cu prietenii pe o terasă, de o imbratisare… Toate acestea sunt lucruri la care am fost obligaţi să renunţăm în timpul izolării. Dar ne-au lipsit şi am avut ocazia să le conştientizăm valoarea.

Am înţeles că în fiecare rău există şi o parte bună

Ştim cu toţii zicala “există o parte bună în orice rău”, iar COVID 19 ne-a ajutat să o înţelegem la un alt nivel. În acest moment dificil şi neaşteptat în care am fost obligaţi să renunţăm la mai multe activităţi şi să ne izolăm, este greu de crezut că nu am avut şi o aprofundarea a situaţiilor de viaţă.

Planurile rămase nerealizate, zilele de naştere petrecute în singurătate, nunţile, călătoriile şi alte lucruri amânate – toate au avut impact asupra oamenilor. Am trăit o perioadă în care nu puteam face nimic, în care ne-am simţit neputincioşi şi frustraţi şi în care a trebuit să învăţăm să acţionăm adecvat pentru că lucrurile să se îmbunătăţească la nivel global. Am învăţat să fim uniţi şi să respectăm măsurile impuse de autorităţi pentru ca situaţia să treacă cât mai repede.

Am descoperit hobby-uri noi

Izolarea impusă ne-a obligat să stăm în casă, lucru care poate, la început, ni s-a părut extrem de frustrant şi dificil. În timp, însă, cei mai mulţi dintre noi au descoperit hobby-uri noi, s-au înscris la diverse cursuri online şi au învăţat să facă lucruri noi pe care nu le-au mai încercat.

Am petrecut mai mult timp cu noi înşine

Unul din cele mai importante lucruri pe care le-am învăţat în izolare a fost să avem grijă de noi înşine. Înainte, din cauza lipsei de timp, a stresului, a termenelor limita, rareori aveam timp pentru noi înşine. COVID 19, însă, ne-a dat tot timpul necesar pentru a descoperi lucruri noi despre noi înşine, pentru a face introspecţii şi a ne dezvolta. Am avut timp pentru a descoperi lucrurile mărunte la care renunţasem şi care ne fac fericiţi şi am descoperit cum este să trăieşti simplu şi frumos, chiar şi în singurătate.

COVID 19 a fost motoraşul care ne-a ajutat să înţelegem ideea că există un bine în fiecare rău care ni se întâmplă şi ne-a oferit răgazul de care aveam nevoie pentru a deveni mai puternici şi mai conştienţi de frumuseţea vieţii.

Suna ACUM