fbpx

Ioan Carmen Elena- Cabinet Individual Psihologie
In cautarile mele de a intelege lumea si de a o ajuta sa devina un pic mai frumoasa, am ales psihologia si o consider cea mai lina cale spre sufletul omului.

INSTAGRAM

Psihoterapie Individuala Bucuresti

Psihoterapia Individuala – un instrument de redescoperire interioara si depasire a situatiilor critice din viata

Daca te simti coplesit de problemele cu care te confrunti, esti stresat si obosit, nu mai speri la nimic bun, este bine sa nu astepti ca simptomele sa se agraveze. Meriti sa fii fericit si sa depasesti situatiile care iti provoaca suferinta si interfereaza cu viata ta de zi cu zi, iar psihoterapia individuala este un instrument foarte puternic in acest sens. Alaturi de un psihoterapeut poti gasi o abordare favorabila a problemelor care te coplesesc acum si pe care nu le poti depasi singur.

Obiectivele psihoterapiei individuale

Obiectivul prim al oricarui demers psihoterapeutic consta in reducerea sau eliminarea simptomelor pentru care pacientul se adreseaza psihoterapeutului. Obiectivul fundamental consta insa in dezvoltarea personalitatii clientului, activarea si dezvoltarea resurselor personale ale acestuia. Prin aceasta se urmareste ca el sa ajunga la o adaptare mai eficienta, de nivel superior la mediul sau de viata, la obtinerea independentei, autonomiei si maturitatii psihice.

Psihoterapia individuala ofera un mediu confortabil ce favorizeaza deschiderea catre un dialog verbal si nonverbal in conditii de confidentialitate si siguranta. Intrarea intr-un proces terapeutic presupune implicare, efort si responsabilitate, e o cale de redescoperire interioara pentru persoanele aflate intr-un impas existential.

Evolutia psihologica a pacientului reprezinta scopul oricarei interventii psihoterapeutice.

Psihoterapia este un proces complex, de mai lunga durata, centrat pe reducerea unor simptome, pe reechilibrarea si reconstructia personalitatii clientului.

De ce merita sa apelezi la psihoterapie individuala

  • Psihoterapia individuala este un instrument care te va ajuta sa gestionezi mult mai usor situatiile dificile, sa iei decizii sanatoase si sa iti atingi obiectivele.
  • Calatoria pe care o vom realiza impreuna prin psihoterapie individuala te va ajuta sa devii mai constient de tine insuti si sa evoluezi ca fiinta sociala si spirituala.
  • Psihoterapia individuala este utila pentru a trata problemele mentale, emotionale fizice si comportamentale. Acestea pot include anxietatea, stresul, problemele legate de alimentatie, gestionarea furiei, dependente, abuzuri, probleme de familie sau disfunctiile sexuale.

Cum se desfasoara sedintele de terapie individuala

In cadrul primei etape de psihoterapie individuala ne vom cunoaste si ma voi concentra pe culegerea de informatii. Acest pas este esential pentru a putea intelege situatia in care te afli si poate dura cateva sedinte, daca este necesar. Abia dupa ce am o imagine completa a hartii tale mentale, emotionale si comportamentale, voi putea aborda eficient preocuparile tale pentru a stabili cel mai bun mod de actiune.

In prima etapa vom discuta despre sanatatea ta fizica, mentala si emotionala din trecut si din prezent. De asemenea, vom aborda problemele si ingrijorarile care te-au determinat sa ma contactezi pentru psihoterapie individuala.

Metode pe care le pot folosi in cadrul psihoterapiei individuale

Exista mai multe metode care se pot folosi in cadrul psihoterapiei individuale. In functie de situatie, unele dintre acestea functioneaza mai bine decat altele. Pentru a obtine cele mai bune rezultate, in cadrul sedintelor de terapie, se pot combina si folosi diverse abordari si metode care sa corespunda nevoilor tale.

Durata terapiei depinde de complexitatea fiecarui caz, dar si de implicarea pacientului in procesul terapeutic. Cu cat vei incepe mai repede cu atat va fi mai usor sa obtii rezultate benefice.

Un proces psihoterapeutic te va ajuta sa iti imbunatatesti calitatea vietii si sa depasesti blocajele care te impiedica acum sa evoluezi, Vei gasi cea mai buna abordare pentru a-ti schimba viziunea asupra provocarilor si a-ti face viata mai buna si mai frumoasa!

Suna ACUM