fbpx

Ioan Carmen Elena- Cabinet Individual Psihologie
In cautarile mele de a intelege lumea si de a o ajuta sa devina un pic mai frumoasa, am ales psihologia si o consider cea mai lina cale spre sufletul omului.

INSTAGRAM

Blog

Inca înainte de a merge la scoala, copiii pun intrebari despre viata si lumea in care traim. In functie de raspunsurile primite, ei isi vor forma o imagine corecta sau gresita despre viata si lume, vor cunoaste sau nu legile de organizare si evolutie a vietii, in general, si a vietii omenesti, in special (deoarece, la aceasta varsta, ii intereseaza mai mult viata omeneasca, cu secretele ei).

Aproape toti copiii sunt curiosi , vor sa afle cat mai multe. Informatiile primite la aceasta varsta au un mare rol in formarea sau deformarea personalitatii. Daca ei vor primi informatii adevarate, conforme cu realitatea si cu regulile de viata sociala, vor evolua bine in viata. Daca, insa, ii veti induce in eroare, prin raspunsuri gresite sau le veti refuza raspunsurile, din lipsa de timp, necunoastere, lipsa de interes pentru cresterea si educarea lor, copiii vor avea o evolutie nesigura in viata.

Copilul e un om mic si nevinovat. Sta in fata dumneavoastra si asteapta sa-i stabiliti programul vietii, prin invataturile pe care i le dati, prin obisnuintele si deprinderile de viata sanatoasa pe care i le formati, prin informatiile adevarate si pozitive cu care ii cultivati creierul.

Faceti-l om!

Suna ACUM