fbpx

Ioan Carmen Elena- Cabinet Individual Psihologie
In cautarile mele de a intelege lumea si de a o ajuta sa devina un pic mai frumoasa, am ales psihologia si o consider cea mai lina cale spre sufletul omului.

INSTAGRAM

Blog

Avem o serie de avantaje cand apelam la resursele noastre si la curajul nostru, mai ales la curajul moral. Iata cateva:

1.    Devenim mai puternici mental. Fiecare act de curaj, chiar si unul mic, ne mareste increderea de a lua atitudine pentru ce este drept.
2.    Ne creste respectul de sine. Orice act de curaj are efect de insufletire. Sa luam atitudine pentru ce este drept imbogateste insasi esenta existentei noastre. Si ne  creste autorespectul.
3.    Ii ajutam si ii inspiram pe ceilalti. Actele de curaj ii insufletesc adesea si pe ceilalti. Cand vad pe cineva din preajma lor ca se comporta curajos, este mult mai probabil ca si ei sa faca la fel.
4.    Cream comunitati mai bune. Indiferent unde ne aflam – acasa, la serviciu, la scoala sau in alta parte – un act de curaj revigoreaza climatul moral. Creste puterea de constientizare in ceilalti si ii face sa actioneze.
5.    Devenim integri. Este cea mai mare rasplata, pentru ca aceasta virtute, curajul, ne ajuta sa devenim oameni completi. Desi integritatea este strans legata de onestitate, implica totusi mult mai multe. Vine de la cuvantul “integral”, care inseamna “esential pana la complet”. Onestitatea si curajul sunt esentiale pentru dezvoltarea integritatii.

Suna ACUM